Menu
Forrige artikel

One dollar-man filmatiseres

Kategori: Bøger
Visninger: 2893

 

Historien om William S. Knudsen, den danske cykelsmed som endte i spidsen for den amerikanske krigsproduktion, er blevet købt til filmatisering af den danske filmproducent Jesper Zartov.

Aftalen er underskrevet, og filmproducenten Jesper Zartov har købt rettighederne til at filmatisere den anmelderroste bestsellerbiografi One Dollar Man om William S. Knudsen.

Han udvandrede i 1900 til USA med 30 dollars på lommen og endte med at udleve den amerikanske drøm som øverste direktør for General Motors-koncernen og ansvarlig for den amerikanske krigsproduktion under Anden Verdenskrig.

“Historien om William S. Knudsen er helt særlig og spektakulær. Dels fordi det er sjældent – hvis det overhovedet nogensinde er sket – at en dansker har skrevet sig så markant ind i verdenshistorien. Dels fordi det er en fortælling, der rummer kæmpe dramaer og kaster nyt lys på Anden Verdenskrig. Det gør en filmatisering helt oplagt,” siger Jesper Zartov, der står bag en række film- og tv-serier, bl.a. de seneste to Klovn-film.

One Dollar Man, der udkom i 2019, og som Ole Sønnichsen skrev med hjælp fra Brian Dan Christensen, er ude i 11. oplag og har ligget på bestsellerlisten over 70 uger.

”Fortællingen om William S. Knudsen er et eksempel på, hvordan noget på uforklarlig vis kan forsvinde ud af danmarkshistorien. Ingen huskede ham selv om hans bidrag til historien var enormt og vigtigt. Derfor har det været en kæmpe glæde at mærke den store interesse for bogen, og derfor er jeg lykkelig over, at vi nu også tager et skridt på vejen i retning af en filmatisering, der vil bringe hans historie endnu længere ud,” siger Ole Sønnichsen.

Aftalen giver Jesper Zartov og produktionsselskabet The Bunch de internationale rettigheder til at skabe enten en film eller en tv-serie over indholdet.

Se anmeldelsen af One Dollar Man på historie-online.dk: One Dollar Man (historie-online.dk)

[Historie-online.dk, den 9. marts 2021]

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Verden rundt på museum
Nyt kolonihistorisk storværk i fem bind
Replik til anmeldelse