Museet og skolen
Museet i den åbne skole
Læring fra partnerskabers udvikling af undervisningsforløb med anbefalinger til museer, skoler og kommuner.
I projektet Museet i den åbne skole har 15 skoler, museer og kommuner samarbejdet om at skabe eksemplariske læringsforløb til skoleelever. Projektet startede den 1. maj 2015 og blev afsluttet den 30. november 2016. Dermed har deltagerne gennem halvandet år samarbejdet og udviklet partnerskaber mellem museer og skoler for at give konkrete bud på, hvorledes museerne kan bidrage til folkeskolereformens hensigt om en åben skole. Følgeforskningen har fulgt de 15 projekter, og i denne rapport fremlægges resultaterne af dette arbejde.
Følgeforskningsrapporten er udarbejdet af Gertrud Latif Knudsen, ph.d., ResearchLab og Marie Bonde Olesen, cand.mag., HistorieLab.
Læs rapporten her
‘UD af klassen IND på museet’
Tilmeld dig Skole- og Kulturkonferencen i Århus den 2. og 3. oktober 2017
Der er mange gode grunde til at tage klassen under armen og opleve museets oplevelsesrige og inspirerende læringsrum! HistorieLab sætter fokus på de gode grunde og på udfordringerne med en to-dags intens konference i Århus. Hør relevante oplæg, tag del i spændende workshops, få konkrete værktøjer med hjem, skab netværk og kom til aftenarrangement med middag og jazz i Den Gamle By. Oplev bl.a. Etienne Wenger-Trayner, Lars Geer Hammershøj, Justine Grønbæk Pors, Henrik Zipsane, René Kristensen og som moderator Jacob Fuglsang, Politiken.
Dato: 2.-3. oktober 2017
Sted: Comwell, Århus
Pris: For hele konferencen (to dage inkl. forplejning, middag og jazz i Den Gamle By) mellem 550 og 950 kr. alt efter hvilken deltagelsesform der vælges.
Overnatning: for egen regning – værelser på Comwell er forudbestilt og vil kunne reserveres ved tilmelding.
Se mere her
Historie-online.dk, den 27. juni 2017