Menu
Forrige artikel

Arkitekturens Dag 2018

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2248

 

Der er rig mulighed for at opleve arkitektur på helt nye måder, når Arkitekturens Dag markeres mandag den 1. oktober 2018.

Programmet er mangfoldigt, og rundt omkring i landet kan man opleve alt fra bygningspræmieringer til filmforevisninger og byvandringer.

Arkitektforeningen bruger dagen til at sætte fokus på, hvordan arkitektur og planlægning kan skabe positive fællesskaber - ikke mindst i landets udsatte boligområder.

Arkitekturens Dag er arkitekturens internationale kampdag. I Danmark er Arkitektforeningen tovholder for dagen. Sammen med kommuner, kulturinstitutioner og tegnestuer inviterer vi hele Danmark til at se, mærke og tale om arkitekturen omkring os. Arkitekturen har nemlig stor betydning for vores samfund og er med til at forme vores liv. 

Arkitekturens Dag er indstiftet af UIA (Den Internationale Arkitekturunion) og afholdes hvert år den første mandag i oktober. I år fejrer UIA også sit 70 års jubilæum på den internationale 'World Architecture Day' under overskriften: "Architecture....for a better world!". UIA har afholdt en international konkurrence om at designe plakaten til World Architecture Day. Vinderdesignet er skabt af grafisk designer og arkitekt Ana Rute Costa og grafisk designer Rúben Ferreira Duarte fra Portugal.

Positive fællesskaber
Fra statsministerens nytårstale til en ghettoplan, der ventes endeligt vedtaget i efteråret. I de sidste mange måneder har der været fuldt fokus på landets udsatte boligområder - de såkaldte ghettoer. Der er utvivlsomt udfordringer, men arkitekter landet over har længe været i gang med projekter, som allerede nu har skabt positive forandringer. 

Vi har derfor valgt at benytte Arkitekturens Dag til at fremhæve, hvad arkitekturen og arkitekterne bidrager med i de udsatte almene boligområder. Vi vil se på de positive fællesskaber, som planlæggere og arkitekter er med til at skabe og sætte spot på kvaliteterne i det almene boligbyggeri.

Se Arkitektforeningens hjemmeside

Historie-online.dk, den 26. september 2018

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Pest eller kolera på Amager
Knud Andersen - Historiens Aktører nr. 23
Kvinders liv i Oldtiden