Menu
Forrige artikel

Danmarks Tekniske Museums nye formidlingsprofil

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1864

 

Danmarks Tekniske Museum modtager 4.550.673 kr. i støtte fra Novo Nordisk Fonden til at udvikle en naturvidenskabelig formidlingsprofil for museet. Projektet er en vigtig brik i udviklingen af et nyt teknisk museum på Svanemølleværket i København, som efter planen kan slå dørene op i 2026. Museet skal i de næste 2,5 år på dets nuværende placering i Helsingør arbejde med at udvikle nye værktøjer og metoder, som skal sikre, at flere danskere oplever, at naturvidenskab også er relevant for dem.

Mange af os mister kontakten med naturvidenskaben, efter vi er gået ud af folkeskolen. Men naturvidenskaben er konstant på spil i vores liv. Ikke bare i den natur der omgiver os, men i nok så høj grad i den teknologi, vi omgiver os med i hverdagen. Derfor er naturvidenskabelig og teknisk indsigt også afgørende for almendannelsen, og for at vi kan træffe valg i omgangen med ny teknologi. Den form for teknologisk dannelse håber vi, at dette projekt kan være med til at styrke – både hos børn og voksne” udtaler Jens Refslund Christensen, direktør på Danmarks Tekniske Museum.

Museet skal gennem en række eksperimenter undersøge, hvordan museets udstillinger, aktiviteter og undervisning i højere grad kan give museets gæster indsigt i de naturvidenskabelige erkendelser og opdagelser, som er grundstenene i mange af de teknologier, som vi er så afhængige af i dag.

Museet har allieret sig med førende danske og internationale eksperter, der skal bistå i arbejdet med at udvikle en helt ny praksis. En af de centrale samarbejdspartnere bliver den engelske Science Museum Group, et af verdens førende tekniske museer med 5,2 mio. årligt besøgende på deres museer.

Jeg ser frem til, at vi med dette projekt virkelig kan sætte skub i arbejdet med at udvikle et nyt museum i Svanemølleværket. Vi står midt i en rivende udvikling med digitale teknologier i form af robotteknologi, kunstig intelligens og algoritmer, der uden at vi har været bevidst om det, er godt på vej til at sætte rammerne for vores gøren og laden på afgørende punkter. Samtidig står vi med en klimakrise, som er ved at ændre vores liv og hverdag radikalt. Danmark har simpelthen behov for et teknisk museum i verdensklasse, hvor publikum kan mødes og diskutere og få perspektiver på nogle af de store udfordringer og muligheder, som vi står overfor i dag”, udtaler Jens Refslund Christensen.

[Historie-online.dk, den 5. januar 2021]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Anna Hude - Historiens Aktører Nr. 56
HistorieLab: Kildebanken
Hjørring kommunearkiv