Menu
Forrige artikel

De mest usle og forsømte Børn

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1003

 

Få et indblik i tilværelsen på en opdragelsesanstalt i det 19. og 20. århundrede.

Udstillingen dykker ned i tankerne bag institutionen Bøgildgaard og i fortællingerne fra drengene gennem tiden. I 1825 drog to unge lærere til Schweiz for at få inspiration til en statslig opdragelsesanstalt for fattige drenge. Rejsen var finansieret af staten, og målet var datidens førende opdragelsesanstalt.

Inspireret af erfaringerne fra Schweiz åbnede drengeopdragelsesanstalten Bøgildgaard i 1830. Helt frem til 2015 var stedet en socialpædagogisk institution.

Bøggildgaard

Kom med om bag fortællingerne om Bøgildgaard-drengene. Hør om, hvorfor drengene kom til Bøgildgaard, og hvad de lavede der. Hvordan var det at være på institutionen gennem dens lange historie, og hvordan påvirkede pædagogiske overvejelser tilværelsen på opdragelseshjemmet? Hør om Peter Sabroe, Børnelov og Prygleregulativ i 1900-tallets begyndelse, og hør om de mange år, hvor Peter Olsen var en værdsat forstander. Ingen drenge var på Bøgildgaard frivilligt, men Peter Olsen forsøgte at skabe et hjem for drengene i den tid, de var der.

Hør om de mange gode stunder med spejderne, de private haver, underviserne og meget andet. Og hør om perioden i 1960’erne med isolation, indespærring og tæsk. Gå på opdagelse i en del af museets store samling arkivalier og genstande fra Bøgildgaard, som kan opleves i særudstillingen.

Udstillingen åbner 14. oktober og står frem til og med 18. februar.

[Historie-online.dk, den 3. oktober 2023]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Ny udstilling i Carl Nielsens barndomshjem
Skærbæktæpper
Særudstilling: Danmark i Mali