Menu
Forrige artikel

Herregårdshjemmeside slår rekord

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1477

 

De danske herregårde har aldrig været mere populære. Sådan ser det i hvert fald ud, når man ser aktiviteten på hjemmesiden www.danskeherregaarde.dk, der lige inden nytår for første gang i hjemmesidens historie har rundet 500.000 besøgende.

danskeherregaarde.dk kan man finde information om alle de cirka 730 danske herregårde og deres unikke historier, ligesom man kan fordybe sig i herregårdshistoriske emner som udviklingen indenfor herregårdsarkitektur og -interiør, landboreformer og lensafløsning, herskab og arbejdskraft samt uddybende temaer om særlige herregårde rundt om i landet. På Dansk Center for Herregårdsforskning, som står bag danskeherregaarde.dk, glæder man sig over den store interesse for herregårdene:

Herregårdshistorien er en skatkiste af fortællinger fra Danmark og Europa gennem tiden. Den er en fantastisk indgangsvinkel til den virkelighed vores forfædre levede i – for de flestes vedkommende som fæstebønder, husmænd og tjenestefolk og for ganske få som herskab. Vi har derfor gennem snart tyve år arbejdet med at digitalisere viden om de danske herregårde for at gøre denne viden tilgængelig for så mange som muligt, så det er naturligvis fantastisk, at det viser sig, at folk også efterspørger den viden, vi formidler. Vi begyndte med forskellige databaser med herregårdenes udvikling gennem tid og har så bygget mere og mere på. Senest er der kommet flere historiske artikler og temaer på, så man nu kan finde stort set alt, hvad der er værd at vide om de danske herregårde på hjemmesiden”, forklarer Britta Andersen, der er bestyrelsesformand i Dansk Center for Herregårdsforskning.

Herregårde i en Coronatid

Danskeherregaarde.dk har haft stigende besøgstal siden den fik sit nuværende udseende i 2018, men hjemmesiden har oplevet et decideret boom i besøgende i 2020. Dansk Center for Herregårdsforskning glæder sig over stigningen, der har flere årsager:

”Først skulle folk jo lige have øjnene op for, at siden fandtes, og hvad den kunne bruges til. I begyndelsen var det nok mest personer med en særlig interesse for herregårde, der brugte siden, men vores fornemmelse er, at siden nu også i høj grad benyttes af slægtsforskere, studerende og alle mulige andre, som vil vide noget om deres lokale herregård, eller søger et udflugtsmål her i Coronatiden”, siger Britta Andersen.

Herregårdene som mål for vandreture og anden rekreativ aktivitet er noget, som man i den kommende tid vil lægge endnu mere vægt på, ligesom der arbejdes på at digitalisere endnu mere historisk materiale, der gøres tilgængeligt via danskeherregaarde.dk.

Målet er, at danskeherregaarde.dk fortsat skal være den samlende og lettilgængelige digitale platform for viden om de danske herregårde. Vi har været på forkant med digitaliseringen i forhold til vores kolleger i udlandet, så samtidig følger vi naturligvis også udviklingen af tilsvarende hjemmesider ude i Europa og nogle af vores samarbejdspartnere har i år lagt sig tæt op ad vores koncept, mens andre har udtrykt stor interesse for at samarbejde på tværs af landegrænser”, fortæller Britta Andersen.

Folkehold på Gl. Estrup for ca. 100 år siden

[Historie-online.dk, den 6. januar 2021]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Ny flot stenalderudstilling på Museum Lolland-Falster i Maribo
December. Très Riches Heures du Duc de Berry
Museumsnumre 22: Galocher