Menu
Forrige artikel

Historien lever i Aarhus

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2458

 

HISTORIEN LEVER i Aarhus er en ny historisk festival som Gads Forlag, Den Gamle By i Aarhus og Historiske Dage står bag.

Det er en festival, som med sin beliggenhed i Den Gamle By vil sætte fokus på historiske emner og bogudgivelser en gang om året i efterårsmånederne og her invitere publikum ind til debatter, forfatterinterviews, talks, oplæsninger o.a.

I år finder HISTORIEN LEVER i Aarhus første gang sted lørdag den 7. november.

Det er selvfølgelig med alle nødvendige forholdsregler, at vi sikrer en tryg festival – med afstand og håndsprit og med mundbind eller visir ved ankomst og afgang.

Programmet:

11.00-11.30: Rundt om en by

Kom og overvær en indholdsrig og underholdende samtale om Aarhus mellem chefredaktør for Trap Danmark, Niels Elers Koch (født og opvokset i Aarhus), Trap-ambassadør Jeanette Varberg og stadsarkivar i Aarhus Kommune Søren Bitsch Christensen, der har været konsulent og bidragyder til udgivelsen Trap Danmark: Aarhus.

13.00-13.45: 10.000 års epidemihistorie

I den højaktuelle bog Den fjerde rytter gennemgår Jeanette Varberg og Poul Duedahl de epidemiske sygdommes verdenshistorie fra den tidlige stenalder og frem til i dag. Mød forfatterne og deres medicinske researchpartner, professor dr.med. Lars Østergaard, som blandt andet kommer med sit bud på, om vi kunne have forudset den nuværende pandemi.

14.15-15.00: 100-året for Genforeningen

Vi fejrer i år 100-året for Genforeningen, hvor afstemningen om den dansk-tyske grænses placering fandt sted. I denne samtale kan du høre de tre historikere, Poul Duedahl, Elsebeth Aasted Schanz og René Karpantschof, som hver især har udgivet bøger om perioden, tale om, hvorfor det er vigtigt, at vi kender historien, og hvad den har betydet for os i dag.

15.30-16.00: Skal fremtidens museer handle om ting eller mennesker?

Kampen om museerne og deres eksistensberettigelse har til tider været hård. Skulle museer vise genstande eller være for og om folk? Og måtte museer fremvise noget mere nutidigt? Mød to skarpe stemmer, når Kvindemuseets direktør, Julie Rokkjær Birch, og direktør for Den Gamle By, Thomas Bloch Ravn, krydser klinger. P1-journalist Tore Leifer interviewer.

Se hjemmeside og bestil billet

[Historie-online.dk, den 28. oktober 2020]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Buffalo Bill - Historiens Aktører nr. 47
Langelands Museum står på spring
Højeste besøgstal i 20 år