Menu
Forrige artikel

Historier om Langeland

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 7706

 

11. maj 2017 åbner Langelands Museum udstillingen Historier om Langeland. Som et af de få museer i Danmark dækker museet i Rudkøbing danmarkshistorien fra stenalderen til i dag, og det er den historie, publikum kan se på udstillingen.

"Det er ret vildt for et museum af vores størrelse, at vi har alt fra de ældste tider og helt frem til i dag. Vores store arkæologiske samling kan vi takke museets grundlægger, Jens Winther, for. Han var lidenskabelig amatørarkæolog, og hans tusindvis af fund er et vigtigt grundlag for museet i dag", fortæller museumsleder Peer Henrik Hansen.

Lohalsgraven blev fundet i 1910 af museets grundlægger Jens Winther. Graven er fra stenalderen. Billedet er fra udgravningen. I forbindelse med Historier om Langeland sender Langelands Museum en serie podcasts, hvor museets ansatte fortæller om de udstillede genstande.
 


Historier om Langeland består af tolv historiske nedslag, og publikum vil blandt andet kunne se Lohalsgraven med to skeletter fra stenalderen. I den anden ende af tidsrejsen er velfærdsstaten og den kolde krig:

"En af de helt store attraktioner her på egnen er jo Langelandsfortet og hele historien om den kolde krig. Det var en arbejdsplads med stor betydning for den nationale sikkerhed. Men der er også en anden side af den fortælling. På udstillingen kan publikum se en plakat lavet af otte langelandske kunstnere til FNs fredsuge i 1983. Her fortæller vi historien om fredsbevægelsen. Udstillingens tolv genstande er særlige for Langeland, men deres betydning rækker langt udenfor kommunegrænsen. Det er danmarkshistorie", siger Peer Henrik Hansen.

Historier om Langeland kan ses fra 11. maj 2017 og hele 2017. Udstillingen kan ses i museets afdeling i Østergade 25, 5900 Rudkøbing. Der er fri entre.

Hjemmeside: www.langelandsmuseum.com

historie-online.dk, den 9. maj 2017

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Atombomben - ven eller fjende?
BIG DOCK på M/S Museet for Søfart
Fruens Bøge og verdensmesteren