Menu
Forrige artikel

Kød Flæsk og Paalæg

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 2497

 

I serien Den Gamle Bys Rødder får du indblik i det store, usynlige arbejde i Den Gamle By. Vi stiller løbende skarpt på detaljerne og fortæller om det, der gemmer sig lige under museets overflade.
 
Mange af de historiske forretninger i Den Gamle By tager udgangspunkt i én bestemt forretning. Men i forbindelse med indretningen af den slagterforretning, som er åben fra 11. februar 2022 i Den Gamle Bys 1974-kvarter, inviterede vi tre pensionerede slagtere til at danne et etableringslaug. Deres kommentarer, kombineret med billeder fra forskellige slagterforretninger i perioden 1955-1975, har dannet udgangspunktet i indretningen af den kommende slagterforretning.

De tre slagtere har blandt andet valgt, hvilke (reproduktioner af) kødudskæringer, der skal ligge i køledisken, og hvilke varer, der skal være i marmordisken. De har også stået for selve placeringen af fadene i diskene, så det passer med, hvordan det kunne se ud i 1974.

De tre slagtere i etableringslauget har desuden foræret Den Gamle By flere af de ting, der ses i køledisken - blandt andet fadene, huggeblokken og kasseapparatet.

Slagterforretningen ’Kød, flæsk og paalæg’ er opdelt på en måde, så butikken er sat i 1974, men som en ’tilbageskuende generationsbutik’. Dvs. at der også er elementer, som er ældre. For eksempel skilte, som er gået i arv fra far eller farfar.

[Historie-online.dk, den 2. februar 2022]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Esbjergs bygningsarv
Sønderjyske kaptajnsfruer på langfart
Fiskekvasen W. Klitgaard fylder 125 år