Menu
Forrige artikel

Kropumulig Kroputrolig

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1097

 

Vore dages kropidealer har rødder helt tilbage i det gamle Grækenland.

I udstillingen Kropumulig Kroputrolig på Vejle Kunstmuseum bliver antikke skulpturers fremstilling af oldgamle idealer en rammesætning for nye vinkler på krop og køn. Med et tidshop frem til i dag har Vejle Kunstmuseum inviteret fire kunstnere til at gå i dialog med oldtidens krops- og skønhedsidealer.

Udstillingen viser nye værker, skabt specielt til udstillingen, af Mia Mai Graabæk, Søren Thilo Funder og Sarah Trahan, samt en nyerhvervet værkserie af Lærke Posselt. Værkerne stiller på hver sin unikke måde spørgsmål til, hvordan vi forholder os til vores krop i dag, og hvordan kropskultur i samfundet påvirker vores måde at arbejde og leve på.

I dialog med brugergrupper har Vejle Kunstmuseum indkredset tre temaer, der præger udstillingen: Blufærdighed, forandring og perfektion. Både de gamle og nye kunstværker bidrager til dialoger med temaerne som udgangspunkt. I udstillingen møder gæsterne også tre mennesker, der fortæller om deres egen krop: En ung transkønnet mand, en stomi-opereret kvinde og en olympisk paraatlet.

'Kropumulig Kroputrolig' er ikke en historisk udstilling om den græske oldtid. Det er undersøgelse af den universelle menneskelige tilstand det er at leve i sin krop, på godt og ondt. De gamle skulpturer udfordres og iscenesættes i en sanselig og legende scenografi, der inviterer til at gå på opdagelse, både i de fysiske rum og i ens egen krop og sjæl.

Vejle Kunstmuseum har indlånt afstøbninger af antikke skulpturer, fra nogle af landets bedste samlinger: Statens Museum for Kunst, Antikmuseet, Thorvaldsens Museum og Kunstmuseum Brandts.

KROPUMULIG KROPUTROLIG på Vejle Kunstmuseum viser oldgamle græske skønhedsidealer som en rammesætning for nye vinkler på krop, køn og idealer. Foto: Vejle Kunstmuseum

(Historie-online.dk, den 14. februar 2024]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Tilgængelighed i historiske bykerner – nye veje til Viborgs kulturarv
Fra Muld til Magt
Strand- og havjagten på Det Grønne Museum