Menu
Forrige artikel

Nyt medlem af DHF

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 1918

 

Danmarks Tekniske Museum – Fabriksvej 25 – 3000 Helsingør

Danmarks Tekniske Museum er for hele familien. Fra den første barnlige fascination af teknik og maskiner, over den samtidskritiske syn på teknologien og hverdagen, til den nørdede indsigt i mekanik og funktion. Genstandene er omdrejningspunktet for fortællingerne, der fortæller historien fra de første tekniske opfindelser til forestillingen om hvad der måske venter i fremtiden.
Danmarks Tekniske Museum er over 100 år gammelt, og selvom nogle af genstandene er endnu ældre, bliver historierne ved med at udvikle og forundre. Fra tonstunge computere der fylder et halvt hus, til den lille smartphone i lommen, der snart vil være grinagtig langsom.

Hammelvognen er opkaldt efter fabrikant Albert F. Hammel. Den blev bygget på hans maskinfabrik på Nørrebro i København i samarbejde med smeden Hans Urban Johansen. Bilen blev formentlig bygget i 1888-1889, hvor den sandsynligvis kørte for første gang.

Teknikkens verden er i evig bevægelse, og på Danmarks Tekniske Museum kan du komme med på rejsen.

Udstillinger på museet - Danmarks Tekniske Museum byder på et væld af udstillinger med Highlights og små pop-up udstillinger, om alt fra telefoner til rumkapsel. Der er noget for enhver smag både historisk interesserede og flyentusiaster, nørder og pilfingrer, børn og voksne.

Caravellen er udviklet i Frankrig af Sud-Aviation, som i dag en del af Airbus og er et af de tidligste passagerfly med jetmoterer. Flyet blev udviklet i 1950’erne og blev en del af luftflåden i Air France. Det vakte imidlertid international opsigt, da SAS i 1957 købte seks Caraveller og forkøbsret til yderligere 19 fly. Museets Caravelle blev døbt Ulf Viking og blev leveret til SAS i 1958, hvor den var i service frem til 1974.

Se hjemmesiden

Danmarks Tekniske Museum er nyt medlem af Dansk Historisk Fællesråd og dermed med til at støtte historie-online

[Historie-online.dk, den 22. september 2020]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Alfred Nobel
Tilgængelighed i historiske bykerner – nye veje til Viborgs kulturarv
De 10 mest spændende arkæologiske fund i 2019