Menu
Forrige artikel

Sommer på Københavns Museum

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 164

 

Kender du København? Vær ”turist i egen hovedstad” og oplev Københavns historie på Københavns Museum. Fra de første istidsjægere til de ældste spor af byen fra vikingetiden, længe før byens “grundlægger” biskop Absalon. Over pest og brande til nutidens Christiania. Oplev det 600 år gamle skibsvrag, kom tæt på et skelet af en kriger fra middelalderen og den kæmpe store nøgle til Vesterport. Og se flotte fotos fra Alices Hundesalon på den nye udstilling "Min butik!" om byens små, finurlige butikker.
Et besøg i Københavns Museums smukke bygning er som en vandring gennem byen og historien. Udstillingen er bygget op over 14 nedslag i byen fra Slotsholmen til Bispebjerg. De mange nøje udvalgte historier, ting fra fortiden og interaktive installationer gør, at du kommer tæt på både nutiden og fortiden. 

Deltag også i museets sommeraktiviteter, bl.a. ”Gå til arkæologi” for børn, børnebrunch og byvandring i Christian 4. fodspor for hele familien. Rund besøget af i museets Café Spirrevippen, og lad dig friste af hjemmebagte kager, sunde sandwicher og den lækre morgenmadstallerken. Find den originale københavnergave i museumsbutikken. Så er du klar til at tage ud og opleve København på egen hånd ????

Hyggeligt bord i gårdhaven på Københavns Museum Foto Københavns Museum

Det kan du bl.a. deltage i:

I juli kan børn blive arkæolog for en dag hvor vi vasker og nærstuderer flere hundrede år gamle potteskår.
Med den gratis ”Børneguide” i hånden kan du opleve udstillingen af Københavns historie set med børns øjne – og det er ikke kedeligt at høre deres kommentarer til ældgamle ting som en paryk fra 1700-tallet, et drikkehorn og en drejeskive-telefon…
Alle kan komme med på en byvandring rundt til hovedstadens flotte torve og smalle gader i Christian 4.s fodspor, hvor vi bl.a. hører historien om Rundetårn og den nu nedbrændte Børs.
Læs mere her: www.copenhagen.dk

Mere om aktiviteter over sommeren 

Mest for børn:

Workshop for børn: Gå til arkæologi – begrænset antal pladser!

Onsdag og torsdag i juli (uge 27-30) kl. 10-14

Gå på opdagelse i fortiden og slip sanserne løs i Arkæologisk Værksted, når Københavns Museum inviterer til arkæologisk dags-workshop for de 8-12-årige.

Med afsæt i de spor, som arkæologerne finder i jorden under byens fortove, gader og pladser, skal vi i løbet af en dag i Arkæologisk Værksted undersøge, hvordan vi mennesker sætter os spor i verden, og hvordan vores spor får betydning for dem, der kommer efter os. Vær med til at udforske, hvad 2-300 år gamle potteskår, kridtpiber, knogler og skosåler kan fortælle om os byens historie. Hvad er arkæologi, og hvordan arbejder arkæologerne? Hvad finder de, og hvad sker der med de fund, de graver op af jorden? Og hvad kan fundene fortælle os om de mennesker, der levede i byen før os?

Vær med til at rense og vaske, analysere og registrere fundene, og bliv klogere på, hvad de kan fortælle om byen og dens beboere for flere hundrede af år siden.

NB! Workshoppen starter forfra hver dag, men du er selvfølgelig velkommen til at deltage over flere dage.

Nyhed: Arkæologi & børnebrunch – Copenhagen Cooking

Søndag 25. august kl. 9.30-10.30 i Arkæologisk Værksted efterfulgt af børnebrunch i Café Spirrevippen på Københavns Museum

Københavns Museum inviterer til børneevent med fokus på arkæologi. I Arkæologisk Værksted kan børn i alle aldre møde arkæologen og være med til at undersøge de mange spændende fund, som hver dag bliver gravet frem fra jorden under byens gader og fortove. Her kan du komme helt tæt på flere hundrede år gamle potteskår og kridtpiber, lædersko og dyreknogler.

Efter besøget i Arkæologisk Værksted inviterer museets café Spirrevippen på en lækker børnebrunch, hvor der også bliver mulighed for at stille yderligere spørgsmål til arkæologen.

Arrangementet afholdes som del af Copenhagen Cooking. Det er for børn i alle aldre i selskab med deres voksne.

Gratis børneguide

Med vores nye, trykte ”Børneguide” – skabt af børn, til børn – kan du nu som familie gå på opdagelse på museet og følge et spor, som børn har valgt rundt i udstillingerne. Der er lagt op til fælles oplevelser og undren, og sikkert også nye perspektiver på historien, når den gode museumsoplevelse bliver udforsket i børnehøjde

Det har børn sagt om:

- De gamle telefoner i rummet om husets historie: ”Det er ret sjovt, at der nogle, der tager telefonen, når man ringer op”

- Parykken fra 1600-tallet i Amalienborg-rummet: ”Det er også her den klamme, indespærrede, sorte og crusty paryk er”

- Synstavlen med figurer i stedet for tal og bogstaver i Bispebjerg-rummet: ”Der er også nogle børn, der har lavet deres egen synstest. Hvor godt ser du?”

Guiden henvender sig primært til de 7-12 årige og deres voksne.

Få vores ”børneguide” gratis i vores billetsalg, og husk, at voksne skal betale entré til museet, mens børn og unge under 18 år kommer gratis ind. Guiden findes også i en engelsk version ”Children’s Guide – Museum of Copenhagen is for everyone”

[Historie-online.dk, den 26. juni 2024]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Gå til håndværk på Glud Museum
Ragnarok på Nationelmuseet
Museumsnumre 60 - Lanser