Menu
Forrige artikel

Tilgængelighed i historiske bykerner – nye veje til Viborgs kulturarv

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 5736

Før var det svært at komme rundt med kørestol og klapvogn i Viborgs historiske midtby. Det er nu blevet lettere.

En række diskrete fysiske tiltag har fjernet nogle af de forhindringer, der før var i vejen for at komme rundt. I flere af byens haver er trin nu erstattet af ramper. I Nytorvgyde og langs stien mod Sortebrødre Kirke er der lavet hvilereposer undervejs på de stejle stigninger. Desuden er Nytorv blevet nytænkt og har fået ny tilgængelig belægning i forbindelse med projektet. 

Det er også blevet lettere at finde rundt i gader og stræder. Nye skilte, som passer til det historiske miljø, og en ny app til mobiltelefoner, ’Spot Viborg’, hjælper besøgende rundt. 

I den nye app ’Spot Viborg’ fortæller bysbarnet Sigurd Barrett både kendte og mere hemmelige historier fra Viborgs rige historie, der kan opleves ad tre tilgængelige ruter. 

Internationalt modelprojekt

Bag projektet, som nu indvies, står Viborg Kommune, Realdania, Bevica Fonden, Arbejdsmarkedets Feriefond og Vanførefonden. Projektet er en del af et internationalt samarbejde om at bevare kulturarven og gøre europæiske bykerner mere tilgængelige.

’Spot Viborg’ guider brugeren rundt på tre tilgængelige ruter i Viborgs historiske midtby. Undervejs præsenteres forskellige steder med spændende historier. 
Historierne findes på dansk, tysk og engelsk. De tre ruter er kirker – monumenter – hemmelige steder

Hent ’Spot Viborg’ i App Store eller på Google Play

Program for officiel indvielse

Fredag den 23.9. kl. 15.00 – 16.15 på Nytorv i Viborg. Torvet indvies med taler af Johannes Vesterby, formand for Teknisk Udvalg, Anne Skovbro, filantropidirektør, Realdania og Marianne Kofoed, direktør, Bevica Fonden. 

Herefter er der underholdning for børn og voksne af Sigurd Barrett, som har lagt stemme til historierne i den nye app ’Spot Viborg’.

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm åbner St. Bededag
Ting fra tiderne
Kileskrifttavler på Nationalmuseet