Menu
Forrige artikel

Pristine Seas

Kategori: Nyheder og aktiviteter
Visninger: 784

 

Vær med når M/S Museet for Søfart slår dørene op til den nye fotoudstilling ’Pristine Seas’ torsdag den 29. februar kl. 17-19. 

Pristine seas betyder ”uberørt hav”. Det er samtidig navnet på et stort projekt under selskabet National Geographics Society, der siden 2008 har arbejdet for at dokumentere og sprede fortællingen om havets utrolige liv og skønhed. 

I udstillingen samles op på en række ekspeditioner, der med førende forskere og fotografer sætter havets tilstand på dagsordenen. Gennem smukke fotos og film kan publikum følge ekspeditionsholdets rejser fra tropiske koralrev i Stillehavet til isbjergene i Antarktis.

Alle er velkomne til åbningen og en drink til tonerne af DJ Rosa Lux. Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig.

I udstillingen Pristine Seas mødes du af fotografier der indkapsler og dokumenterer et stort beskyttelsesprojekt med verdens have i fokus. Det er National Geographic Society der ikke alene har udarbejdet udstillingen, men som også gennemfører projektet.

Viden fra 36 ekspeditioner samles i denne nye udstilling, der med førende forskere og fotografer sætter havets tilstand på dagsordenen. Gennem smukke fotografier og film kan publikum følge ekspeditionsholdets rejser fra tropiske koralrev i Stillehavet til isbjergene i Antarktis. Udstillingen giver indblik i de videnskabelige metoder og fartøjer, teamet anvender, og ikke mindst i havets utrolige liv og skønhed. Budskabet er, at vi skal passe på vores blå planet – vi får ikke en ny.

Erfaringen fra ekspeditionerne viser, at hvis man freder områder i havet (marine protected areas) kan det medvirke til at bevare og genoprette livet under havoverfladen. Pristine Seas-teamet arbejder sammen oprindelige befolkninger, lokalsamfund og lokale regeringer om etableringen af disse vigtige fredede områder. Siden 2008 har Pristine Seas projektet bidraget til at skabe 25 fredede områder, som tilsammen dækker 6.5 millioner kvadratkilometer af klodens hav.

Det virker at frede havområder. I udstillingen kan du opleve hvordan havet har en forbløffende evne til at komme sig, hvis blot det får ro til det. Døde koralrev liver op igen, og fisk vender tilbage til de områder, hvor de ellers var udryddet af overfiskning. Den vilde natur kommer til live igen.

[Historie-online.dk, den 17. januar 2024]

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Skat eller skrot?
Skattejagt på Gammel Estrup
Carl Nielsen Museet