Halmfletning
Halm har i årtusinder været anvendt til praktiske formål f.eks. kurve, såler, opbevaringskar, døre og vægge. Knap så kendt er det, at halmen også blev brugt til fletning af forskellige symboler
Symbolerne blev lavet af specielt udvalgt halm – nogle steder brugte man det første høstede korn – andre steder det sidste. I Danmark har man fundet rester af halmfletning i en jernaldergrav ved Thy, men udbredt var halmkronen (halm-uroen), som blev brugt ved højtider f.eks. ved bryllupper over brudens hoved og man hængte den over vuggen, for at beskytte det nyfødte barn.
Kraftfulde symboler
Symbolerne blev lavet af specielt udvalgt halm, med eller uden aks. Nogle steder brugte man det først høstede korn, andre steder det sidste, men altid det bedste.
I Skandinavien flettede man symboler af det sidst høstede korn, der mentes at indeholde kraft. Dette blev så opbevaret vinteren over, skulle optage bl.a. julens positive følelser, og om foråret blev kærnerne blandet med det korn der skulle såes, og halmstråene afbrændt, for dermed at give kraften tilbage til marken, og bringe lykke til næste års høst.