Menu
Forrige artikel

Snak med din slægt

Kategori: Temaer
Visninger: 8586

 

Slægtsforskning handler også om at få interviewet familiens ældre. Husk, at familiens gamle dokumenter være blevet spredt til flere grene. 

Det skulle være pudsigt, om alt slægtsforskningsrelevant materiale var havnet netop hos slægtsforskerens egne forældre eller bedsteforældre. Et godt råd er at starte kontakten omkring slægtsforskning hos sine mostre og kusiner. I reglen er det især familiens kvinder, som er gode til at gemme og bevare slægtsminder, gamle fotos, udklip om bryllupper og dødsfald. Dette tip skal naturligvis ikke forhindre, at man også kontakter sine fætre, onkler eller andre i familien!

Der kan være god logik i at kontakte de ældste først, eftersom der er størst chance for, at disse dels har erindringer, men også relevant materiale liggende. Men også yngre generationer bør opsøges, og det kan være en god ide at benytte en familiebegivenhed eller det årlige julekort/brev til at efterlyse materiale. Julekortet kommer jo ofte også ud til lidt fjernere slægtninge, som man måske ikke har helt så hyppig kontakt med.

Før man for alvor går i krig med slægtsforskningen via kilder, arkiver og internet bør man have lagt grunden ved et godt forarbejde. Har man et godt overblik over, hvad man rent faktisk véd, kan man bedre identificere hullerne og de steder, hvor der med fordel kan ledes for at få dem fyldt.

Charlotte S.H. Jensen

 

Forrige artikel
Se relaterede artikler
Begravelse
Skifteprotokoller
Kort og klart